- Haluaisin oman näköisen sormuksen, jollaista ei heti kävele vastaan.
- Kultakaupat ovat pullollaan vaikka minkälaisia sormuksia mutta juuri oikeanlaista ei vaan tahdo löytyä.
- Olisi ihanaa hyödyntää isovanhempien sormuksia ja äidiltäkin olen saanut vanhoja koruja, joissa olisi kauniita kiviä omaan vihkisormukseen käytettäväksi.

Tässä pari hyvää syytä miksi kannattaa teettää meillä sormus mittatilaustyönä. Puhun nyt ensisijaisesti vihkisormuksista, mutta samat säännöt pätevät muihinkin tilaustyönä valmistettuihin koruihin.
Usein kihlasormusta hankittaessa ei olla vielä suunniteltu vihkisormusta eikä se ole tarpeellistakaan. Turhaa mennä asioiden edelle ja hätiköidä. On ihan hyvä rauhassa katsella vaihtoehtoja ja tehdä päätös sitten kun se on ajankohtaista.
Minulla on paljon asiakkaita, jotka tulevat pyytämään apua vihkisormuksen suunnittelussa. Osalla heistä on jo tarkemmat ajatukset millaisen sormuksen he haluavat, mutta valmiista sormuksista ei löydy täydellisesti kihlasormukseen sopivaa. Osalla taas ei ole mitään suunnitelmia sormuksen suhteen. Heidän kanssaan käymme yhdessä läpi ajatuksia siitä mitä elementtejä ja ominaisuuksia sormuksessa tulisi olla. Sen mukaisesti suunnittelen sormuksen budjettiin ja kihlasormuksen rinnalle täydellisesti sopivaksi.
Meillä tilaustyönä valmistetun sormuksen suunnitteluprosessiin kuuluu myös se, että saat tehdä tekemääni suunnitelmaan muutostoiveita ja ehdotuksia sekä pääset valitsemaan sormukseen erilaisia kiviä. Kihla- ja vihkisormukseen sopivat parhaiten timantit ja safiirit, jotka ovat riittävän kestäviä kiviä jokapäiväiseen sormuskäyttöön. Molemmista löytyy valtavasti erilaisia väri- ja muotovaihtoehtoja. Niistä voidaan luoda toinen toistaan kauniimpia yhdistelmiä!
Sormusta voidaan myös tuunata tilaustyönä. Sileään sormukseen on helppo lisätä kiviä joko upottamalla niitä suoraan runkoon, tai juottamalla erilaisia kruunuja tai kastikoita kiviä varten. Tällä tavoin saadaan helposti lisää näyttävyyttä sormukseen, joka aikoinaan on vaikkapa budjettisyistä tai ihan vain sen hetkisistä mieltymyksistä johtuen hankittu yksinkertaisempana.
Tilaustyönä suunnitellun sormuksen ei tarvitse maksaa tuhansia euroja. Pystymme hyvin suunnittelemaan sormuksen muutamankin sadan euron budjetilla, etenkin jos käytettävissä on vanhoja sormuksia. Tilaustyönä teetetty sormus on usein hyvin kilpailukykyinen suhteessa markkinoilla oleviin valmiisiin sormuksiin. Kannattaa tulla keskustelemaan vaihtoehdoista ja samalla voin laskea tarjouksen, joka saattaa yllättää iloisesti.
Erilaisilla kivivaihtoehdoilla pystytään vaikuttamaan hintaan, erityisesti silloin kun kyseessä on vähintään 3mm kokoinen kivi. Timanttien lisäksi voidaan käyttää eri värisiä safiireja ja lisäksi löytyy synteettisiä vaihtoehtoja kuten moissaniitti tai laboratoriossa valmistettu timantti.
Sormuksen muotoilulla voidaan luoda kauniita yksityiskohtia sormukseen ilman kiveäkin, jolloin kiven ja istutuksen työn hinta jää pois.
Jos vanhoja koruja löytyy, kannattaa niitä hyödyntää omassa sormuksessa. Erityisesti jos niihin liittyy tärkeitä muistoja. Samalla sormus saa paljon syvemmän merkityksen, kun vanhan korun tarina jatkuu uudessa sormuksessa. Kulta on moninkertaisesti kierrätettävää ja timantit yleensä kestävät useamman irrotuksen ja uudelleen istutuksen, jos vain ovat ehjiä.
Meiltä saat sormuksen, jonka suunnittelussa on otettu huomioon:
- sormuksen sopivuus kihlasormuksen kanssa
- toiveesi sormuksen muotoilun suhteen
- kivivalintasi
- mahdolliset materiaalit vanhoista koruista
Lisäksi sormuksen hintaan sisältyy kaiverrukset, sormuksen mahdollinen koon muutos, sormuksen huolto vuosien saatossa sekä erittäin ystävällinen palvelu.

Seuraavat aiheet:
Kivien valinnasta. Pitääkö vihkisormuksessa olla timantti?
Vihkisormus ilman kiviä – kun pääosassa on muoto.
Mitä materiaalia kihlasormuksen pitää olla? Pitääkö kihlasormusten olla samanlaiset?
Sormuksen teettäminen omasta kullasta tai perintökoruista.
Kosinta: sormuksella vai ilman?
Yksi vai kaksi sormusta? pitääkö olla myös vihkisormus?

Otan lisäksi mielelläni vastaan ehdotuksia aiheista ja kommentteja kirjoituksistani!
Back to Top