Suomalainen kultasepänliike
Papaja on perustettu vuonna 2000 Fiskarsin ruukissa ja vuodesta 2005 olemme toimineet Helsingissä. Suoraan asiakkaan kanssa tapahtuva suunnittelutyö on ollut kulmakivemme yrityksen perustamisesta lähtien.
Valmistamme persoonallisia aikaa ja käyttöä kestäviä koruja laadukkaasti, käsityöperinteitä kunnioittaen unohtamatta nykyaikaisten teknologioiden mahdollisuuksia. Valikoimiimme kuuluu sormusten lisäksi myös suunnittelemiamme uniikkeja ja  piensarjana valmistettuja korumallistoja ja hopeisia kummilusikoita.

Miksi tilata sormus tai koru kultasepältä?
Mittatilaustyönä meillä teetetty sormus tai koru on suunniteltu ja valmistettu juuri sinulle. Hyvä, yhteistyössä asiakkaan kanssa toteutettu suunnittelu yhdistettynä korkeatasoiseen kultasepäntyöhön takaa lopputuloksen johon voit olla tyytyväinen.

Muotoilijat ja kultasepät
Papajan pääsuunnittelija on kultaseppä/muotoilija Anneli Aaltonen. Annelilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus korujen suunnittelusta ja valmistamisesta mittatilaustyönä. Anneli on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista kultasepänalanlaitokselta vuonna 2000. ​​​​​​​
Anneli Aaltonen. Papaja Oy toimitusjohtaja, kultaseppä ja muotoilija. Kuva Elena Salonen

Anneli Aaltonen. Kuva Elena Salonen.

"Pieni yritys joka tuottaa tarpeeseen ja käyttäjälleen merkityksellisiä koruja ja esineitä on tapani toimia muotoilijana ja kultaseppänä vastuullisesti".
Missä Papajan korut valmistetaan?
Papajan oma kultasepänpaja sijaitsee Helsingin Kalliossa myymälämme yhteydessä. Korujemme kotimaisuusaste kultasepäntyön osalta on 100% josta n. 90% tehdään omissa tiloissamme. Teollisesti valmistetut ketjut on valmistettu EU:n alueella.

Valmistamme ainutlaatuisia koruja
Emme valmista tuotteita massamarkkinoille. Toimintamme tärkeimpiä kulmakiviä on välttää turhaa tuotteiden valmistamista. 90% tuotannostamme on sormuksia ja korumalleja joita on valmistettu vain yksi kappale tilaustyönä. Näin vältämme tarpeetonta materiaalien ja energian kuluttamista. Tilaustyönä suunniteltu ja valmistettu koru on myös merkityksellisempi omistajalleen jolloin sen käyttöikä on pitkä. Käsityönä valmistettuja koruja voidaan myös korjata jolloin niiden käyttöikä pitenee entisestään seuraaville sukupolville.

Timantit ja jalokivet
Käytämme koruissamme timantteja jotka hankimme luotettavalta suomalaiselta timantti- ja jalokivikauppaan keskittyneeltä asiantuntijayritykseltä. Näin toimimalla pystymme hankkimaan hyvin ainutlaatuisia timantteja sekä varmistamaan parhaalla mahdollisella tavalla timanttien alkuperä.

Jalometallien ja jalokivien kierrättäminen
Käyttämämme jalometallit ovat kierrätettyjä. Kulta ja muut jalometallit ovatkin kierrätettävyydeltään huippuluokkaa ja materiaalihukka jalometallituotteiden valmistuksessa on hyvin pieni, sillä jalometallit kerätään talteen ja kierrätetään erittäin tehokkaasti.
Back to Top